Kledingkast op maat laten maken
De perfecte kast is een maatwerk kast!
Bij een standaard kast heb je beperkt keuze in afmetingen, stijl en ontwerp. Bij een kast op maat is deze 100% naar wens. Je kunt de indeling zelf bepalen, kleur, diepte, hoogte, breedte en er zijn natuurlijk verschillende stijlen.
Je kunt de kledingkast dus helemaal samenstellen naar jouw wensen en eisen. Wil je een inloopkast of een kast met schuifdeuren? Wij zorgen voor jouw droomkast.
Kledingkast op maat laten maken
De perfecte kast is een maatwerk kast!
Bij een standaard kast heb je beperkt keuze in afmetingen, stijl en ontwerp. Bij een kast op maat is deze 100% naar wens. Je kunt de indeling zelf bepalen, kleur, diepte, hoogte, breedte en er zijn natuurlijk verschillende stijlen.
Je kunt de kledingkast dus helemaal samenstellen naar jouw wensen en eisen. Wil je een inloopkast of een kast met schuifdeuren? Wij zorgen voor jouw droomkast.
100% op maat kledingkast
Wij maken kasten met de hand. Dat betekent dat het dus 100% op maat gemaakt wordt, helemaal afgestemd op jouw situatie. Zo is de kast perfect voor de plek waar je hem wilt hebben. Of het nu gaat om een kledingkast onder een schuin dak of om een wandkast die perfect aansluit? De eindeloze mogelijkheden van handgemaakte kasten zorgen voor de perfecte kast op maat!
Maatwerk kasten, wat betekent dat?
Bij ons betekent een kast op maat dat deze perfect past en in de gewenste stijl is gemaakt, bij ons in de werkplaats.
Persoonlijk advies op locatie zorgt ervoor dat alle mogelijkheden duidelijk zijn. Daarna gaan we ontwerpen. Welke indeling is gewenst, waar wil je laden, is er behoefte aan andere opbergruimte voor andere spullen zoals sieraden, hoeden, accessoires of juist veel schoenen?
Soorten kasten op maat
Het wordt dus een unieke kast op maat. Kledingkasten zoals inloopkasten, inbouwkast, kast onder schuin dak, garderobekasten of schuifdeurkasten zijn zeer geschikt om op maat te laten maken. Iedereen heeft zijn persoonlijke wensen en eisen, die kunnen wij volledig verwerken in een prachtige kast, de ideale kast, 100% naar wens.
De vele mogelijkheden, stijlen, kleuren, type kast en maat, dat maakt onze kledingkasten echte kasten op maat!
Wil jij een kledingkast op maat laten maken? Neem dan contact op voor een advies en offerte.
Advies maatwerk kledingkast
Wil jij een kledingmeubel op maat laten maken? Neem gerust contact op. Wij komen graag langs om je te inspireren, advies te geven en een offerte te maken.
Wat komt er kijken bij het maken van jouw kledingkast op maat?
Om een maatwerk kledingkast te produceren maken we gebruik van verschillende technieken en materialen.
Hoe maken we een kledingkast?
Voor kastdelen wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten plaatmateriaal met een afwerklaag. Er kan hierbij gekozen worden voor MDF plaatmateriaal met een melamine of fineer toplaag. Melamine is een harde kunststof afwerking die in het wit, grijs of zwart te krijgen is. Fineer is een afwerking met een dun laagje hout. Ook kunnen we meubels maken uit massief hout en met gebruik van traditionele houtverbindingen. Andere opties zijn spaanplaat met melamine, of berken multiplex met HPL. HPL is een een dikke kunststof afwerking die in talloze kleuren en decors verkrijgbaar is.
De afwerklaag bij dergelijke platen zit alleen op het oppervlak; de kopse kanten van een plaat worden afgewerkt met kantenband. Dit is een smalle kunststof band, in bijpassende kleur of decor, die we machinaal op de kopse kanten van elke plaat verlijmen.
Alle onderdelen van het meubel worden op maat gezaagd. Met een computergestuurde bovenfrees worden alle benodigde gaten en sparingen uitgefreesd en vervolgens worden, bij gebruik van plaatmateriaal, de kopse kanten afgeplakt.
Wanneer de onderdelen gereed zijn zetten we de kast in elkaar. We gebruiken hiervoor lamello’s (kleine houten schijfjes), houtlijm en schroeven. Op deze manier maken we stevige verbindingen die van buitenaf niet zichtbaar zijn.
John Doe
Codetic
De verschillende mogelijkheden voor lades
Voor het maken van lades wordt veel gebruik gemaakt van strakke metalen ladesystemen. Het is echter ook mogelijk om de lades te vervaardigen uit mdf met eiken- of notenfineer. Ook kunnen we lades maken uit massief Amerikaans notenhout en met gebruik van traditionele houtverbindingen.
Inbouw van elektra en sanitair
Stoffering
Hoe wij werken
Om te zorgen dat de productie en plaatsing van jouw meubel zo soepel mogelijk verlopen is het belangrijk dat de planning en communicatie goed zijn. Daarom werken we volgens een overzichtelijk proces waarin elke stap duidelijk is.
Elk project begint bij de aanvraag van een klant. Vaak hebben klanten zelf al ideeën over hoe hun meubel er uit moet gaan zien. Sommige klanten hebben voorbeelden of een moodboard, anderen hebben zelfs al een compleet ontwerp van een architect of designer.
Wanneer nodig werken we samen met verschillende ontwerpers die voor een uniek ontwerp van jouw keuken kunnen zorgen.
Aan de hand van de voorbeelden, ideeën of een ontwerp geven we een prijsindicatie af. Hierbij geven we duidelijk aan wat onze uitgangspunten zijn en welke zaken er wel- en niet inbegrepen zijn. Past onze indicatie binnen uw wensen en mogelijkheden? Dan maken we graag een afspraak bij jou thuis.
Tijdens deze afspraak bespreken we jouw meubel tot in detail; de materialen, afwerkingen, maatvoeringen, planning. Alles dat jij wilt weten om met vertrouwen opdracht te kunnen geven en alles dat wij moeten weten om een definitieve offerte en de 3D-tekening te kunnen maken.
Bij akkoord starten we met het opnemen van de exacte maatvoeringen. En exact is tot op de millimeter nauwkeurig, want alles moet precies passen. Vervolgens wordt elk onderdeel van de meubel uitgetekend en kunnen we de materialen bestellen.
Wanneer de materialen binnen zijn produceren we alle onderdelen in onze werkplaats. Daarna zetten we het meubel, in onze werkplaats, in elkaar. Zo weten we zeker dat alles klopt. Nadat je een foto van ons hebt ontvangen gaat eventueel spuitwerk naar de spuiterij.
Dan is alles klaar voor de montage bij jou thuis. We stemmen goed af met een eventuele aannemer, loodgieter en elektricien wanneer we het meubel kunnen plaatsen. En wanneer dat is gebeurd zorgen onze monteurs dat al het afval weer mee terug gaat en maken we de ruimte schoon voor de oplevering.