Bijzonder vakwerk in plaats van een logge kastenwand? Wij maken luxe kastenwanden met karakter.

Bijzonder vakwerk in plaats van een logge kastenwand? Wij maken luxe kastenwanden met karakter.

JB Meubelmakers begrijpt wat jij wilt

Echt maatwerk is uniek en exclusief. Het past perfect, tot op de millimeter en doet recht aan de creativiteit van degene die het ontwerpt. Het kenmerkt zich door de volledige afwezigheid van onvolkomenheden met respect voor de eigenschappen van het materiaal. Het sluit exact aan op de wensen en ideeën van een klant en is 100% persoonlijk. Echt maatwerk is vakwerk.

Het ervaren team van JB Meubelmakers verzorgt exclusief maatwerk in kastenwanden, Alle onderdelen worden geheel in eigen huis geproduceerd. En bij uitstekend vakwerk hoort ook een uitstekende service; wij zorgen altijd voor goede communicatie met bijvoorbeeld een ontwerper, architect of aannemer.

Tv meubel op maat laten maken

Ontvang een vrijblijvende prijsindicatie

Vrijblijvende prijsindicatie
Beschrijf wat je ongeveer wilt en wat de maten moeten worden.
We nemen mogelijk contact op voor aanvullende vragen.
Maximaal 3 foto's. Maximaal 2MB per foto.
WandkastZolder

Wat komt er kijken bij het maken van jouw kastenwand?

Om een maatwerk kastenwand te produceren maken we gebruik van verschillende technieken en materialen.

Hoe maken we een kast?

Voor de binnenkasten wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten plaatmateriaal met een afwerklaag. Er kan hierbij gekozen worden voor MDF plaatmateriaal met een melamine toplaag. Melamine is een harde kunststof afwerking die in het wit, grijs of zwart te krijgen is. Andere opties zijn spaanplaat met melamine, of berken multiplex met HPL. HPL is een een dikke kunststof afwerking die in talloze kleuren en decors verkrijgbaar is.

De afwerklaag bij dergelijke platen zit alleen op het oppervlak; de kopse kanten van een plaat worden afgewerkt met kantenband. Dit is een smalle kunststof band, in bijpassende kleur of decor, die we machinaal op de kopse kanten van elke plaat verlijmen.

Alle onderdelen van de kasten worden op maat gezaagd. Met een computergestuurde bovenfrees worden alle benodigde gaten en sparingen uitgefreesd en vervolgens worden de kopse kanten afgeplakt.

Wanneer de onderdelen gereed zijn zetten we de kast in elkaar. We gebruiken hiervoor lamello’s (kleine houten schijfjes), houtlijm en schroeven. Op deze manier maken we stevige verbindingen die van buitenaf niet zichtbaar zijn.

JBMeubelmakers JelleBlank

Jelle heeft bij ons de zolder verbouwd zodat het een aparte kamer werd met bedstee, ladekasten en een kast met schuifdeuren langs een schuin aflopende muur. Omdat de vloer met houten balken in aangelegd was het extra lastig de deuren soepel te laten lopen, maar alles loopt als een zonnetje. Wij hebben erg veel plezier van de kasten en het bed!

Michel

Inloopkast2

De verschillende mogelijkheden voor lades

Voor het maken van lades wordt veel gebruik gemaakt van strakke metalen ladesystemen. Het is echter ook mogelijk om de lades te vervaardigen uit mdf met eiken- of notenfineer. Fineer is een afwerking met een dun laagje hout. Ook kunnen we lades maken uit massief Amerikaans notenhout en met gebruik van traditionele houtverbindingen.

De afwerking van de kastdeuren

Ook voor de deuren van de kast zijn verschillende mogelijkheden. We kunnen deuren maken uit massief hout, of uit plaatmateriaal. Het plaatmateriaal kan op kleur worden gespoten of worden afgewerkt met een fineer of HPL. Massief hout of fineer kan vervolgens worden beschermd met een lak of olie. Ook hebben we de mogelijkheid om deuren uit te voeren met een spiegel.

Inbouw van elektra

Indien gewenst kunnen we ook de inbouw van elektra verzorgen. Zo kan er bijvoorbeeld verlichting in de kast worden gemaakt, of een sfeerhaard. Ook kunnen we apparatuur zoals een televisie of speakers in de kast verwerken.
InfographicJB

Hoe wij werken

Om te zorgen dat de productie en plaatsing van jouw kastenwand zo soepel mogelijk verlopen is het belangrijk dat de planning en communicatie goed zijn. Daarom werken we volgens een overzichtelijk proces waarin elke stap duidelijk is.

Elk project begint bij de aanvraag van een klant. Vaak hebben klanten zelf al ideeën over hoe hun kastenwand er uit moet gaan zien. Sommige klanten hebben voorbeelden of een moodboard, anderen hebben zelfs al een compleet ontwerp van een architect of designer.
Wanneer nodig werken we samen met verschillende ontwerpers die voor een uniek ontwerp van jouw kastenwand kunnen zorgen.

Aan de hand van de voorbeelden, ideeën of een ontwerp geven we een prijsindicatie af. Hierbij geven we duidelijk aan wat onze uitgangspunten zijn en welke zaken er wel- en niet inbegrepen zijn. Past onze indicatie binnen uw wensen en mogelijkheden? Dan maken we graag een afspraak bij jou thuis.

Tijdens deze afspraak bespreken we jouw kastenwand tot in detail; de materialen, afwerkingen, maatvoeringen, planning. Alles dat jij wilt weten om met vertrouwen opdracht te kunnen geven en alles dat wij moeten weten om een definitieve offerte en de 3D-tekening te kunnen maken.

Bij akkoord starten we met het opnemen van de exacte maatvoeringen. En exact is tot op de millimeter nauwkeurig, want alles moet precies passen. Vervolgens wordt elk onderdeel van de kasten uitgetekend en kunnen we de materialen bestellen.

Wanneer de materialen binnen zijn produceren we alle kasten en deuren in onze werkplaats. Daarna zetten we de hele kast, in onze werkplaats, in elkaar. Zo weten we zeker dat alles klopt. Nadat je een foto van ons hebt ontvangen gaat het spuitwerk naar de spuiterij.

Dan is alles klaar voor de montage bij jou thuis. We stemmen goed af met een eventuele aannemer, loodgieter en elektricien wanneer we de kastenwand kunnen plaatsen. En wanneer de kast staat zorgen onze monteurs dat al het afval weer mee terug gaat en maken we de ruimte schoon voor de oplevering.

Ook zo’n kastenwand met karakter? Vraag vandaag nog een vrijblijvende kostenindicatie aan.